Villa Augusta

Miksi Kalkkimaalit ovat niin suosittuja?

 

Vanhanajan tyyppiset kalkkimaalit, mutta uusilla turvallisilla raaka-aineilla valmistetut maalit ovat kasvattaneet suosiotaan. Kaikenlainen tuunailu ja vanhojen tavaroiden sekä huonekalujen kierrätys on saanut aikaan Tee-se-itse buumin. Haluamme uusiokäyttöön vanhoja tavaroita, eikä niiden aina tarvitse edes olla arvokkaita, mutta kunhan esineet löytävät hyvän paikan kodissa ja tyydyttävät käyttäjää uudella käyttötarkoituksella. Maalaus ja tuunailu on luovaa ja rentouttavaa. Mikä kalkkimaaleista tekee helppokäyttöisen on maalin nopea kuivuminen ja varsinaista entisen maali- tai lakkapinnan hiontaa ei tarvita. Vintage kalkkimaalit tarttuvat hyvin maalattuun ja lakattuun pintaan samoin, kuin lasiin ja metalliin. Pölyä tuova hionta tai väkeviä maalinpoistotuotteita ei tarvita. Vintage kalkkimaali on vesiohenteinen, myrkytön ja se on todella riittoisaa. Kalkkimaali sopii myös hajuherkille, sillä maali ei tuoksu juuri miltään. Vintage kalkkimaalit sopivat pienten lasten huonekalujen maalaamiseen.

Halusin laajentaa maalivarastoa ja näin syntyi uudet hyllyt. Hyllyn kannattimet ovat vuonna 2000 Ikean hyllyn pidikkeet, jotka ovat jo kulkeneet mukanani Ranskasta, Etelä-Afrikkaan sieltä Andorraan ja lopulta Suomeen. Kaiken lisäksi ne olivat puolitoista vuotta häviksissä varastossa. Kun ne vihdoinkin löytyivät sain idean rakentaa niistä hyllykön liimalevyillä, jotka ovat sahattu juuri sopivan levyisiksi jo liikkeessä. Liimalevy on kuusipuuta ja levyissä oli aika paljon oksanpaikkoja. Oksaa kohdat usein tulevat näkyviin maalinläpi myöhemmin keltaisina jälkinä, joten käsittelin levyt ensin Vintage Primerilla ja sen jälkeen maalasin ne sävyllä Petrol Blue. Hyllyn yläpuolen maalasin kahteen kertaan ja alapuolelle riitti yksi maalikerros, joka kuitenkin peitti hyllyn hyvin. Maalin kuivattua, levitin pinnalle valkoista vahaa, joka mielestäni valkaisi liikaa maalipintaa. Pyyhin vahaa pois pehmeällä nukkaamattomalla liinalla ja sain kauniin pehmeän vahatun pinnan. Kaikkien hyllyjen maalaamiseen riitti yksi 700ml maalipurkki ja vahaa kului, jonkin verran 375ml valkoisesta vahapurkista. Annoin vahan kuivua yön yli, ennenkuin asetin maalipurkit hyllyille. Kokonainen työaika oli noin 6-7t. Annoin jokaisen maalauspinnan sekä Primerin kuivua hyvin, ennen seuraavaa maalausta.

Villa Augustasta löydät kaikki mahdolliset sävyt ja tuotteet jotka kuuluvat Vintage Kalkkimaalien tuotesarjaan. Tuotteita voit nyt tilata suoraan Villa Augustan puodista.

Villa Augustana järjetetään säännöllisesti Kalkkimaalauskursseja. Tarkista kurssien ajankohdat kurssiotsikon alta. Lähde sinäkin mukaan luovaan iltakurssiin tai kerää oma ryhmä kurssille, jonka ajankohdan voitte päättää itse.

Vastaa