Historia

Vanha  kaunis talo, joka seisoo aivan Merimaskun vierasvenesataman vieressä kallionpäällä kävi 2015-2016 suuren muutoksen. Vanhassa hirsitalossa on ollut paljon kaikenlaista noin sadanvuoden aikana ja todellista rakennusvuotta ei taida kukaan tietää. Talo toimi pitkään Merimaskun kunnantalona. Merimaskun liittyessä Velkuan ja Rymättylän kanssa Naantaliin kuntaliitoksen myötä jäi talo tyhjilleen.

Elämänmuutokseni myötä tuli harkintaan, mihin haluaisin asettua asumaan. 23 vuotta ulkomailla erimaissa asumisen jälkeen unelmoin paikasta, jossa vihdoinkin voisin toteuttaa unelmani.

Unelmani omasta sisustusliikkeestä oli jo pitkään kulkenut mukanani, vain oikeaa aikaa ja paikkaa sille ei ollut vielä löytynyt. Päätös paluumuutosta Suomeen ja vinkki vanhan talon ostomahdollisuudesta antoi uuden sykkeen elämälle.

Merimasku oli jo ennestään tuttu paikkana, sillä vapaa-ajanasuntomme sijaitsi siellä. Kesäkuusta 2015 seuraavaan kesään talossa tapahtui suuri remontti. Paljon piti uusia, mutta myös paljon ihanaa vanhaa löytyi vuosien mittaan tehtyjen saneerauksien alta. Merimaskun entinen kunnantalo alkoi pikkuhiljaa muuttua Villa Augustaksi, joksi päätin sen ristiä.

Villa Augusta nimi tulee isoisäni äidin nimestä ja kutsuin taloa vanhaksi rouvaksi. Ranskankielessä koti ja talo ”La Maison” on feminiini, joten vanha rouva ja Augusta sopivat talolle hyvin. Vanha rouva oli jo pitkään nukkunut rauhallista unta upeassa maisemassa merenrannalla, sen mekko oli rupsahtanut ja rouvan sielu piti saada uudestaan säteilemään…

Kuukausien kestäneen remontin aikana Vanha Rouva Augusta heräsi unestaan ja näytti meille kaiken kauneutensa.

Villa Augusta ei ole vain sisustus- ja lifestyleliike, vaan se on osakseen myös minun kotini.

Kun on lapsuutensa viettänyt Turun saaristossa, asunut ulkomailla suurissa kaupungeissa ja tottunut myös rauhalliseen ranskalaiseen kyläelämään, voin todeta, että Merimasku on hyvä ja turvallinen kotisatama.